Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op dranksoort

Angelique Hoving - van der Linden

Eigenaar en vinoloog

Angelique is sinds 2002 volledig werkzaam in en eigenaar van het familiebedrijf. Na een baan als Project Manager bij een Uitgeverij besloot zij toch te kiezen voor het ‘familievak’. Zij is gediplomeerd Slijter, Vinoloog en Liquorist. Zij is de 4e generatie die de zaak bestiert. Met enthousiasme staat ze in de winkel, geeft ze proeverijen en is ze druk op kantoor; van alle markten thuis. Haar favoriete wijn uit het assortiment is 'The Grape Whisperer' uit Nieuw-Zeeland: Een stuivende Sauvignon Blanc, waar je de klasse van de wijnmaker goed in proeft: expressief, frisdroog en loepzuiver. Daarnaast hebben de Gin Tonics haar interesse. Een grote trend op dit moment. Mooi zijn de Gins van de Belgische distilleerderij Filliers. Gecombineerd met de Tonics van Fevertree is het feest compleet.

De aanbevelingen van Angelique Hoving - van der Linden

Ben van der Linden

Ben van der Linden

Adviseur

De 3e generatie. Maakte van een eenvoudige Slijterij een groot, goedlopende Slijterij- Wijnhandel die landelijke bekendheid geniet. Ben is nog regelmatig in de winkel te vinden om klanten van het beste advies te voorzien. Zijn filosofie rondom wijn is het genieten zonder verdere afleiding; je volledig concentreren op de geur en de smaak van de wijn. Dit kan een ultiem gevoel van geluk voor Ben zijn. Zo favoriet uit het assortiment is de Viognier van Michel Gassier. Deze prachtige en rijke wijn heeft de zo kenmerkende geuren van abrikoos en perzik en is ontzettend aromatisch.

Elly  van der Linden - van den Berg

Elly van der Linden - van den Berg

Administratie

Zij zorgt ervoor dat alle administratieve zaken bijgehouden worden en is af en toe ook in de winkel zelf te vinden. Haar favoriete wijn uit het assortiment is de Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc van DeMorgenZon. Tijdens een bezoek aan dit wijn huis hoorde Elly dat door middel van muziekinstallaties in de wijngaarden de druiven 24 uur per dag barokke muziek te horen krijgen. Dit zou volgens de eigenaren een positief effect hebben op het rijpingsproces. Elke keer als Elly een slok neemt denk ze aan dit verhaal.

Erik Vermeer

Vinoloog

Erik is sinds 2007 werkzaam bij Van der Linden - Drank in het Bijzonder. Daarvoor heeft hij bij diverse Slijterijen in het land het vak geleerd. Als geboren Schiedammer, de bakermat van de Jenever, is het bijna logisch dat hij dit vak in is gegaan. Erik zorgt ervoor dat alles door blijft draaien, hij zorgt ervoor dat de voorraden kloppen, adviseert in de winkel en zorgt ervoor dat de bestellingen door het hele land bezorgd worden. Naast gediplomeerd Slijter is hij ook Vinoloog. Ook over Whisky kan Erik u alles vertellen. Een van zijn favoriete whisky’s uit het assortiment is de Laphroaig Quarter Cask. Turfrook, gecomplementeerd met romige zijdezachte kokosnoot tonen. De smaak is intens, krachtig, gecombineerd met een hint van zout en een elegante en romige afdronk.

Astrid Pot – Schimmel

Wijn- en whiskyadviseur

Astrid is al ruim 25 jaar een vertrouwd gezicht bij ons in de zaak. Als gediplomeerd Slijter heeft zij veel kennis van het gehele assortiment. Op vrijdag en zaterdag is zij aanwezig en helpt u bij het maken van de juiste keuze. Of het nu om wijn, whisky, bier of likeur gaat, bij haar bent u aan het juiste adres. Astrid’s favoriete wijn uit het assortiment is de Verdejo Seleccionada van Castelo de Medina. Een heerlijke witte wijn met een fris aroma van rijp fruit en lichte toastgeuren. Een stuivend aroma met een lange afdronk. De bekende Limoncello van Villa Massa is bij haar ook geliefd. Mooi om puur te drinken vanuit de vriezer, maar ook heerlijk als zomerse mix samen met Prosecco.

De aanbevelingen van Astrid Pot – Schimmel

Even geduld a.u.b.